Zdravstveni centar Kladovo u službi vašeg zdravlja
 
     

Opšta bolnica

 

Kladovo - Ministar zdravlja Zlatibor Loncar obišao je juce zdravstveni centar Kladovo, koji je prošle godine dobio dva nova aparata, linearni akcelerator i CT simulator, i rekao da je zadovoljan što se aparati koriste u punom kapacitetu i što su radnici obuceni da na njima rade.

Loncar je naveo da je oprema u Kladovu najsavremenija, te da ce to omoguciti da oko milion stanovnika ovog dela Srbije ne mora da ide u druge gradove kako bi dobili adekvatnu zdravstvenu negu, prenosi Tanjug. "Pacijenti sada dobijaju terapiju poput one u Beogradu, Pragu, Nišu. Dogovorili smo se da u januaru rešimo i aparat za brahi terapiju koji je star i cesto se kvari, to cemo da obezbedimo u saradnji sa EPS-om, pola oni pola ministarstvo. Takodje, potpisan je ugovor da se kupi nova tehnologija u najkracem roku", naveo je ministar.

On je dodao da je u planu i unutrašnja i spoljašnja rekonstrukcija bolnice, te da ce i stari akcelerator koji i dalje radi u roku od tri godine biti zamenjen novim.

Loncar je naglasio da za lecenje novim aparatima ne postoje liste cekanja, te da svi oboleli mogu da se lece na vreme i blizu kuce.

On se posebno zahvalio zaposlenima koji sa velikim entuzijazmom docekuju svaku inovaciju i koji pokazuju da cene dobijena sredstva i da žele da uce i unapredjuju se.

Loncar je kazao da ne postoji zabrana zapošljavanja u zdravstvu, ali da mora da postoji kontrola kako ne bi dolazilo do situacije gde nekih specijalnosti ima previše, a nekih nema dovoljno. "Više hiljada lekara je zaposleno i 6.000 specijalizacija je dato. Morate da imate viziju, jer kada date specijalizaciju to je gotovo za najmanje pet godina, prve koje smo dali još nisu završene i sada nemamo neke kadrove, jer se o tome nije vodilo racuna", naveo je ministar.

Dodao je da ce pored 100 najboljih svršenih studenata medicine koji su zaposleni do kraja meseca biti primljeni u stalni radni odnos još najmanje 50 najboljih diplomaca. To je deo misije gde ce lekari u svojoj zemlji imati sve uslove za rad i kako ne bi imali potrebe da odlaze.

 

 

Izvor teksta : http://www.politika.rs/scc/clanak/417379/Ova stranica je u daljoj izgradi