Zdravstveni centar Kladovo u službi vašeg zdravlja
 

Donatori

Dragica Ivaškovic
Ljubomir Gusatovic
Top Turist
Tekijanka d.o.o

Savezna Republika Nemacka

Opština Kladovo

Donacija žene velikoga srca svom zavicaju... Gospoda Dragica Ivaškovic donator.


Po nepisanom pravilu više od dve decenije svaki dolazak Ljubomira Gušatovica s proleca u zavicaj povezuje se sa brojnim donacijama koje humanitarac iz Evropskog Ljubicevca daruje sunarodnicima u matici. Tako je i ovog maja Gušatovic donirao Zdravstvenom centru “ Kladovo “ 300 posteljina , termoakumulacionu pec snage 3,5 kilovata, akumulatorsku mašinu za cišcenje podova i 16 racunara,
Koji su bili nephodni za projekat MZ, odnosno IZIS u SZZ…

– Naša saradnja traje dvadeset godina i zahvaljujuci Gušatovicu lakše se borimo sa nemaštinom. Sistematski rešavamo deo po deo najakutnijih problema i poboljšavamo uslove rada. Osim naše, znacajnu pomoc su dobile i druge zdravstvene ustanove u našem okruženju-istakao je dr Borislav Petrovic direktor ZC Kladovo.

Ovo nije prva a ni poslednja donacija gospodina Lubomira Gušatovica,coveka velikog srca ...

 

 


Porodilištu kladovskog zdravstvenog centra predstavnici Komercijalne banke i Fonda B 92 donirali su CTG aparat za kontrolu tonova kod trudnica i porodiljski sto.To je 11. donacija u okviru akcije „Zajedno za bebe“ u kojoj za svako placanje klijenata karticama , Komercijalna banka iz svojih sredstava odvaja novac za opremanje i obnovu porodilišta u Srbiji.Kladovsko porodilište dobilo je opremu vrednu milion dinara.

Mila Ivanovic predstavnica Fonda B 92 , izjavila je da je to izuzetno znacajan dan za sve ucesnike u akciji jer je u još jednom porodilištu proglašena pobeda.

-Porodilište u Kladovu je 26. u Srbiji koje je potpuno opremljeno i ima neophodnu opremu za rad, zbrinjavanje i negu pacijenatkinja-dodala je Ivanovic.

Zahvaljujuci ljudima dobre volje porodilište u gradu na Dunavu u kome se godišnje rodi oko 110 beba dobilo je opremu koja ce zdravstvenu negu podici na viši nivo.

Ova donacija je pokazatelj da zdravstvene ustanove u zemlji nisu same i da mogu da racunaju na pomoc u nabavci opreme, a sve u korist poboljšanja uslova za dolazak na svet naših najladih sugradana- porucio je dr Miroljub Cvetkovic ginekolog, šef porodilišta .

Sada kada imamo modernu opremu stvorili smo uslove da se cešce cuje plac beba u kladovskom porodilištu.Zato je potrebno i malo više ljubavi medu mladima kako bi se napunilo porodilište-kazao je pri.dr Gavrilo Vasilev, pomocnik direktora ZC „Kladovo“ zahvalivši se prestavnicima Komercijalne banke i Fonda B 92.

Neonatalni skrining sluha je zahvaljujuci humanitarnoj akciji "Blic fondacije" - "Srce za decu" postao obavezan u 49 porodilišta u Srbiji, a aparate za proveru sluha dobila porodilišta u Majdanpeku, Kladovu i Negotinu.

Pokrovitelj akcije "Srce za decu" je Ministarstvo zdravlja, a medijski partner Radio-televizija Srbije. Aparate za proveru sluha kod beba porodilištima u Negotinu, Kladovu i Majdanpeku urucili su urednik "Blic fondacije" Velimir Perovic i novinarka RTS-a Ana Stamenkovic.

U hitnoj službi ZC Kladovo, predsednik opštine Kladovo Radisav Cuculanovic, urucio je EKG aparat Direktorki Doma zdravlja dr.Sibirki Micovic. EKG aparat je namenjen za hitne intervencije na terenu SLUŽBE hitne pomoci.

Predsednik opštine kladovo, g. Radisav Cuculanovic, istakao je da ce opština Kladovo nastojati da izadje u susret potrebama ZC Kladovo u skladu sa svojim mogucnostima, u cilju povecanja benefita pacijenata, što je i jedna od strategija celnih ljudi opštine Kladovo.


U ZC Kladovo nova cistoskopska sala...
Cistoskopija
Šta je to cistoskopski pregled?
To je pregled pri kom se unutrašnjost bešike posmatra direktno kroz cevasti metalni instnument koji je poznat kao cistoskop. Cistoskopi su opremljeni svetlom i socivima što omogucuje odlicnu vidljivost unutrašnjosti bešike. Pored toga što se može ispitati bešika, kroz ovaj instrument se mogu posmatrati i izlazi uretera (mokracovoda) iz bubrega, kao i velicina i konfiguracija prostate.